Eden Terry Kendall

Ga naar beneden

Eden Terry Kendall

Bericht van Eden op zo 18 mei 2014 - 18:39


E D E N


“If you want to be brave, becoming fearless isn't the point. That's impossible. It's learning how to control your fear, and how to be free from it that matters."

Naam: Eden Terry Flora Kendall
Roepnaam: Eden
Bijnaam: Dee
Leeftijd: 16
Geboortedatum: 21 juni, midzomernacht.
Factie: Dauntless
Gekozen factie: Wachtend op Kiesceremonie


Familie:
Delilah Norah Kendall: Moeder.
Zeer sterke vrouw, wil haar kinderen voorbereiden op de harde echte wereld. Heeft het beste met hen voor, maar heeft moeite met tonen van emoties.

Hunter Kendall: Vader, overleden.
Een man van weinig woorden, die nogal hardhandig en onaangenaam was. Hij heeft zijn dochters mishandeld en getreiterd, zonder dat het ooit duidelijk is geworden of hij het goed of slecht bedoelde. Is om het leven gekomen toen Eden hem in de rivier duwde na een gevecht.

Laurie Cameron Kendall: Tweelingzus, 16.
Ietwat zachtaardiger, maar een felle vechter met soepele ledematen. Kan niet echt goed mikken, maar heeft een zeer snel reactievermogen. Is net als haar zus emotioneel instabiel.

Finley (Finn) Kendall: Broer, trainer van de Dauntless aspiranten, 25.
Hij is sterk, knap en populair. Finn heeft het in zich om een goede leider te worden en schrikt niet terug om zichzelf aan te bieden voor gevaarlijke of lastige taken, overtuigd van zijn eigen kunnen. Hij heeft dezelfde harde training ondergaan, maar heeft zijn zusjes nooit geholpen, ervan overtuigd dat dit het beste was.

Uiterlijk:
Eden is daadwerkelijk een knap meisje, met een gladde huid en prachtige diepbruine ogen, met een lichtbruin randje en haast gouden spikkels. Aan haar zachte, volle lippen kan je niet afzien dat ze de meest afschuwelijke scheldwoorden uit kan spuwen. Haar haren zijn oorspronkelijk roodbruin, maar soms verft ze het wat lichter. Eden is lange tijd ontevreden geweest over haar uiterlijk, omdat veel mensen haar als schattig en aardig inschatten. Nu heeft ze geleerd om het in haar voordeel te gebruiken, aangezien de meeste mannen toch wel even twijfelen voordat ze een frisse verschijning als zij in elkaar meppen en ook leraren vaak meer geduld hebben met haar dan met rebelse jongens.

Sterke punten: Misleidend, tactisch, genadeloos, kent veel technieken, lenig.
Zwakke punten: Haar sleutelbeen, haar lengte tov mannen.


Eigenschappen: Eden is onbuigzaam, koppig en onwillig om gezag te accepteren van mensen die zij niet respecteert. Haar respect moet je verdienen en dat gaat gelijkelijk. Als mensen zich opdringen zal ze ze afkatten, sarcastische rotopmerkingen maken of eens flink uithalen. Ze is heel goed in mensen bang maken of ze afkraken, omdat ze heeft geleerd wat gevoelig ligt.

Haar beledigen gaat niet zo makkelijk, omdat Eden redelijk sterk in haar schoenen lijkt te staan. Ze zal niets laten merken van fysieke of mentale pijn, omdat ze van kindsaf aan al gehard is. Haar gevoelens zijn net als een kastanjebolster. Ontzettend hard en ondoordringbaar, maar als je de buitenkant weet te negeren kan je haar kern raken, zowel positief als negatief.

Eden is vrij openminded, ze veroordeelt mensen niet voordat ze zelf een aanvaring met hen heeft gehad. Maar als ze je eenmaal in haar slechte boekje heeft staan is het zeer lastig haar vertrouwen weer te winnen.

Eden is zwaar dyslectisch en heeft moeite met lezen en schrijven. Ze is jaloers op mensen die probleemloos leren en uit die afgunst in negeren danwel beledigen van slimmeriken. Toch is Eden zelf ook wel intelligent, al kan en wil ze dat moeilijk laten merken. Ze is als de beste met cijfers en rekent dingen moeiteloos uit. Ondanks het feit dat ze slecht zelf kan lezen houdt Eden van verhalen en als iemand iets vertelt zuigt ze de informatie als een spons op.

Als Eden iets wil zal ze er helemaal voor gaan. Ze heeft veel doorzettingsvermogen en heeft wel eens de neiging zich helemaal kapot te vechten/lopen, omdat ze signalen van haar lichaam negeert.

Eden heeft op het eerste gezicht misschien een meisjesachtig uiterlijk, maar schattig is haar gedrag allerminst. Tenminste, zo lang ze weet dat er mensen op haar letten. Eden verlangt in het geheim naar tederheid en iemand die altijd aan haar zijde staat, maar is tegelijk als de dood voor die liefde en genegenheid. Ze zal dus proberen iemand die haar helpt zo snel mogelijk uit de buurt te krijgen, hoewel ze dan heimelijk naar hem/haar zal verlangen.

Hobbies: Dansen, boogschieten, pijlen maken, zwemmen.
Skills: Zwemmen, klimmen, survival skills, uitstekende mikkunst, sterk, scherpe vechter.

Likes: Eerlijkheid, weten waar ze aan toe is. Snelheid.
Dislikes: Schattigheid, liefde, beschermd worden, hulpeloos zijn, ongelijk hebben, chocolade, meisjesachtige dingen, lafaards, eenden. Verliezen. Gezeur, eindeloze discussies, besluiteloosheid.

Eden & Amity: Eden snapt niet dat iemand zijn hele leven alleen maar vriendelijk zou willen zijn. Zijzelf heeft een aardige inborst, maar is door haar ouders zo erg behandelt dat ze daarvan niet snel iets laat merken. Hoewel ze het nooit toe zou geven waar iemand bij is, zelfs eigenlijk niet aan haarzelf, past Amity beter bij haar dan je zou denken.

Eden & Candor: Candor is een van de facties die best goed bij Eden's denkbeelden past. Ook zij is eerlijk, soms iets té eerlijk, als het om andere mensen gaat. Maar het over haar diepe gevoelens hebben is iets wat ze liever niet doet, wat een zekere angst voor Candor heeft gekweekt bij het meisje. Toch is ze nieuwsgierig naar Candor's levenswijze en zou ze er best bij passen.

Eden & Abnegation: Ze heeft totaal geen respect voor deze factie, deze mensen kiezen ervoor om voor iedereen te buigen. Totaal idioot. Zelf is ze redelijk egoïstisch, omdat ze nooit iets heeft gekregen, maar er altijd voor heeft moeten vechten. Het enige positieve vindt ze het gebrek aan opsmuk bij Abnegation, geen gedoe en geen gezeur over uiterlijk, dat spreekt haar wel aan.

Eden & Euridite: Dit is een zeer slechte combinatie, omdat Eden automatisch de neiging heeft die stomme bril van iemand's neus te trekken en kapot te trappen. Al die arrogantie en neppigheid bevalt haar niet, net als de manier waarop kennis als enige goed gezien wordt. Ze is geen snelle leerling op school, omdat
Eden & Dauntless: De zwarte kleding zit haar als gegoten, ze past hier daadwerkelijk zeer goed tussen. Maar Eden's zachte kant is door de Dauntless levenswijze erg onderdrukt en heeft haar een gecompliceerd innerlijk gegeven. Toch zal ze altijd van haar factie houden.

Verleden:

Hierover praat Eden niet zo graag, vooral omdat ze weet dat veel mensen uit andere facties het niet zullen begrijpen.
Als klein kind had ze een zwaar leven. Het begon allemaal toen ze 4 was en Hunter de training begon. Het startsignaal was een oude Spartaanse gewoonte: Eden en Laurie werden achtergelaten in de wildernis, zo'n 5 kilometer van de bewoonde wereld. Extreem was het misschien niet, het was midzomernacht, dit was hun 'verjaardagsuitje'. Maar voor twee vierjarigen was het een harde klap in het gezicht toen papa tijdens het verstoppertje spelen opeens verdween, al merkte Laurie algauw op dat ze hem vast moesten vinden op een ándere plek. De twee zochten hun weg met de spoorzoek kunsten die ze van Finn geleerd hadden, zich orienterend aan de hand van onder andere het mos op de bomen. Een lange nacht verder waren ze weer thuis en begrepen dat hun veilige leventje van spelen en tekenen er nu op zat. Vier jaar lang leerden ze vechten, kweekten ze een conditie en hardheid om trots op te zijn en ontwikkelden hun individuele sterke punten. Eden bleek een ster in mikken en ook survival skills had ze goed onder de knie. Haar zwaktes waren de lichtontvlambaarheid en de hekel aan onrechtvaardigheid die Eden had.
Haar vader liet haar echter op wrede wijze merken dat ze niets in de hand had als ze zwak was. Hij kocht een puppy en liet die dagen met Eden spelen. Het dier kreeg een naam, een halsbandje, knuffels. In de avond is ze gedwongen door haar vader om het beestje af te maken, waarna hij haar een slok van het warme bloed liet nemen. Ze kotste en huilde, stribbelde tegen, maar kon niet op tegen haar vaders spierkracht. De volgende ochtend werd ze wakker met bebloed en betraand gezicht en kreeg Eden een mes, haar vader zei dat ze die eindelijk verdiend had, dat hij trots kon zijn op zo'n sterke dochter. Zulke wreedheden vormden de mijlpalen van haar ontwikkeling.
Op school deed Eden het slecht, terwijl Laurie veel vrienden had en goede cijfers haalde. Hunter leek het ook voornamelijk op Eden gemunt te hebben, terwijl Laurie de ergste dingen bespaard bleven. Zo heeft Eden vanaf jonge leeftijd moeten jagen, heeft klappen gehad voor elke fout die ze maakte en heeft Hunter haar zijn liefde op onvaderlijke wijze duidelijk gemaakt. Zijn motto voor haar was: 'Als je het niet kan stoppen moet je het ondergaan. Wie zwak is zal lijden.'

Toen Eden 15 was bracht haar vader haar om vijf uur 's ochtends naar buiten om te oefenen. Ze moest ongewapend met hem vechten, terwijl hij een mes en zweep in de hand had. Een uur later zat ze onder de wonden, blauwe plekken en modder. Haar vader lachtte en zei dat het maar goed was dat ze nog geen 16 was, omdat ze de initiatie nooit zou overleven. Voor hem was het gevecht afgelopen, ze had wederom verloren. Hij pakte haar vast en begon haar haren kort te wieken. Plukken roodbruin haar landden op de grond, tot ze een kort koppie had. Eden rukte zich los en deed het ondenkbare. Met haar pijnlijke lichaam vol wonden zette ze een aanval in, in blinde woede onstopbaar. Haar vader was overdonderd, maar vocht algauw met hand en tand terug, zijn dochter een genadeloze oplawaai verkopend die haar sleutelbeen brak. Zij trapte hem echter meteen daarna, toen hij uit balans was en Hunter vloog over de reling, zo naar beneden. De klap die klonk gaf aan dat de man niet het geluk had gehad in het water te landen, maar een scherpe steen had getroffen.

Ze heeft niemand vertelt wat er is gebeurd, heeft zich drie dagen in het woud schuil gehouden. Toen ze terug kwam was ze broodmager en volkomen vies en ziek. Ze heeft maandenlang aangesterkt en is een ander mens geworden. Harder dan voorheen, zwijgzamer. En meer dan ooit verlangend naar iets wat ze nooit heeft gehad: Liefde.
avatar
Eden

Aantal berichten : 50

Paspoort
Oorspronkelijke factie: Dauntless
Gekozen factie: nvt
Partner: Love is lame

Profiel bekijken

Terug naar boven Ga naar beneden

Re: Eden Terry Kendall

Bericht van Evangeline op zo 18 mei 2014 - 19:08

Goedgekeurd
Wat een prachtig karakter. (en sheet!) Veel plezier in de RPG!

_______________
avatar
Evangeline
Admin

Aantal berichten : 313

Paspoort
Oorspronkelijke factie: Amity
Gekozen factie: X
Partner: Love is like a butterfly; it goes where it pleases, and it pleases where it goes

Profiel bekijken http://divergentrpg.actieforum.com

Terug naar boven Ga naar beneden

Terug naar boven


 
Permissies van dit forum:
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum