The rush of aptitudes ||Persoonlijkheidstest Brea

Ga naar beneden

The rush of aptitudes ||Persoonlijkheidstest Brea

Bericht van Valerie op ma 7 jul 2014 - 16:24


Het was confronterend; zoveel spiegels in één ruimte. De voortdurend tikkende klok was nog confronterender, en wees Valerie iedere seconden op het feit dat ze te laat was gekomen en nog maar enkele minuten had om de ruimte op de komst van een aspirant voor te bereiden. Gehaast rolde ze het laatste tafeltje precies naast de vreemd ruikende stoel. Van een zwarte flacon die geen enkele toegang bood tot het kijken wat erin zat, draaide ze in een snelle beweging de dop af en goot het serum in een op maat gemaakt bekertje. De geur prikte in haar neus en snel borg ze de fles in een verdieping lager in het tafeltje op, het gordijntje dichtschuivend. Vanaf de dag dat ze haar persoonlijkheidstest kwam laten afnemen, vroeg ze zich al af waarom het allemaal zo geheim moest zijn, en die vraag had zich al jaren aan haar vastgebeten, haar met geen mogelijkheid loslatend. Of het lag aan haar Onverschrokken aard of haar Oprechte aanleg, wist ze niet. Haar blik gleed weer naar de klok, en de paar seconden die ze nog overhad gebruikte ze om de stoel te positioneren. De geur van het leer bracht herinneringen van jaren geleden boven, de dag dat ze in deze zelfde ruimte te horen gekregen had dat ze Afwijkend was. Veel tijd om de glimlach aan die nostalgie van haar gezicht af te krijgen en het te verruilen voor een serieuzere en meer open blik had ze niet, want met het afgaan van de schoolbel wist ze dat dit het moment was de deur te openen en de eerste naam op te noemen. Gestrest wierp ze een blik op de eerste pagina van het opgeslagen dossier dat ook op het tafeltje lag. Brea Laplune. Een paar keer herhaalde ze de naam hardop, wachtte tot de echo de kleine ruimte verlaten had, en opende vervolgens de deur. De hele hal, waar het normaal zo luidruchtig was vol schreeuwde schoolkinderen, was geconcentreerd en rustig, geveld door zenuwen. Valerie kon zich niet herinneren dat ze zo zenuwachtig was geweest. Misschien omdat ze dat in haar factie zo vaak aan iedereen had moeten vertellen dat ze het zelf was gaan geloven. "Brea Laplune?" Haar stem sneed door de hal, en deed verschillende gezichten opkijken, anderen naar een in blauw gekleed meisje draaien. Eruditie, geweldig. Al verschillende keren had ze moeilijke vragen over het serum naar zich toegeworpen gekregen, en ze hoopte vurig dat ze dat deze keer niet hoefde te doorstaan in de vroege ochtenduren. "Jouw beurt," ze zei kalmerend. Ze wachtte het moment af dat het meisje opstond en ze de deur dicht kon doen. Ze voelde er niet veel voor om nog verder achterop schema te raken.

||Sorry voor het flut-gehalte, ik hoop dat je er iets mee kunt xD||594||Brea||


Laatst aangepast door Valerie op do 10 jul 2014 - 10:44; in totaal 1 keer bewerkt

_______________
avatar
Valerie
Leider Candor

Aantal berichten : 258

Paspoort
Oorspronkelijke factie: [D]auntless
Gekozen factie: [C]andor
Partner: [T]here is no remedy for memory and your face is like a melody; it won't leave my head.

Profiel bekijken

Terug naar boven Ga naar beneden

Re: The rush of aptitudes ||Persoonlijkheidstest Brea

Bericht van Brea op di 8 jul 2014 - 14:39

BreaWord: 438 || Tags: Valerie

Ze zag er kalm uit wanneer ze het terrein van de school opliep. Ze stopte daar even en bekeek het gebouw met haar helder blauwe ogen. Wanneer een groepje van Dauntless achter haar hoorde aankomen rennen draaide ze haar schouders om ze te kunnen zien aankomen. Ze volgde hun met haar blik tot ze bij het gebouw aangekomen waren. Ze begon nu weer te lopen en in haar eentje wandelde ze het schoolgebouw binnen. Ze trok even het blauwe rokje van het jurkje naar beneden omdat deze een beetje omhoog kroop. Ze hoopte ergens heel erg dat de test haar zou vertellen dat ze niet bij Erudite hoorde want ze had nooit het gevoel gehad dat ze er thuishoorde. Ze liep kalm door de hal heen en voelde andere mensen haar nakijken omdat ze een blauw strak jurkje aanhad en deze al aangaf dat ze bij Erudite hoorde. Ze slikte even en liep door tot ze wat bekende gezichten zag. Soms voelde ze zich zo ongemakkelijk in dat blauwe strakke jurkje, ze hoopte dan ook dat ze het ook niet meer hoefde te dragen na de kiesceremonie als ze een andere factie zal kiezen want ze had in zichzelf al besloten dat ze niet naar Erudite wilde. De schoolbel ging en dat was het teken dat de eerste aspiranten zo naar binnen mochten. Ze keek even kort het meisje aan die naast haar stond en die ze kende omdat dit meisje ook geboren was bij Erudite. "Brea Laplune?" Hoorde ze nu iemand roepen door de hal waarbij ze meteen haar hoofd omdraaide. Allemaal ogen waren op haar gericht wat maakte dat ze zich weer ongemakkelijk voelde. "Jouw beart," Zei ze nog kalm erachteraan en Brea stond op om naar haar toe te lopen. Ze knikte naar haar voordat ze de kamer inliep. Haar ogen vielen al snel op de spiegels en hierbij vroeg ze zich af waarom er hier zoveel spiegels stonden. Ze schudde kort met haar hoofd en liep door naar de stoel. Zenuwen begonnen nu wel door haar lichaam geen te gieren maar ze kon ze nog redelijk in bedwang houden. Ze hoopte gewoon heel erg dat de test iets anders zou gaan zeggen dan Erudite. Misschien wel Candor, daar zag ze zichzelf al liever rondlopen. Het zou dan nog wel even moeilijk worden om liegen af te leren maar dat had ze er wel voor over om niet meer in haar oude factie terecht te komen. Ze ging in de stoel zitten en keek de vrouw aan die de test bij haar zou gaan afnemen. "Hey," Zei ze nu vriendelijk en redelijk kalm tegen haar.


_______________
avatar
Brea

Aantal berichten : 68

Paspoort
Oorspronkelijke factie: Erudite
Gekozen factie: Dauntless
Partner: I don't think I want to find love, I'm better of on my own anyway

Profiel bekijken http://www.gameofthrones.actieforum.com

Terug naar boven Ga naar beneden

Re: The rush of aptitudes ||Persoonlijkheidstest Brea

Bericht van Valerie op do 10 jul 2014 - 10:40


Het meisje kwam zwijgzaam het kleine lokaal binnengelopen, en knikte naar haar, waarna Valerie de deur achter haar sloot. Het eerste wat Brea deed, was een vragende blik werpen op de spiegel, terwijl Valerie hoopte dat ze geen vragen op zich afgevuurd zou krijgen. Gelukkig schudde ze in een korte beweging haar hoofd en liep toen regelrecht naar de stoel om er plaats te nemen. "Hey," sprak ze vervolgens, kalmer dan haar gespannen uiterlijk paste. Valerie glimlachte naar haar, in de hoop haar wat geruster te stellen. "Hallo, Brea. Mijn naam is Valerie, leidster van Candor, en ik ga vandaag je persoonlijkheidstest afnemen. In feite, laten we maar meteen beginnen." lachte ze naar haar, haar handen in elkaar gevouwen. Valerie boog zich naar voren en strekte haar arm uit om het glaasje gevuld met serum aan haar te geven. Ze ging zelf ook zitten, op een simpele bureaustoel naast die van Brea. "Wanneer je dit drinkt, zul je in een simulatie raken. Deze legt je allerlei situaties voor, en aan de hand van hoe je daarop reageert, zal ik je score opmaken en dus je factie bepalen. Het is van belang dat je reageert zoals je in het echt zou doen." Haar woorden klonken kalm, ondanks dat niet alleen de zenuwen van Brea maar ook die van haarzelf door de kamer gierde. Vervolgens knikte ze, als teken dat het tijd was dat het meisje het serum naar binnen werkte. "Succes, Brea," wenste ze haar met een warme glimlach toe, terwijl ze achter het beeldscherm plaatsnam dat haar een kijkje in Brea's simulatie zou gaan bieden. Ze wachtte totdat het scherm oplichtte als teken dat het serum in gang werd gezet.

||Ulgh, iemand mijn motivatie gezien?||414||Brea||

_______________
avatar
Valerie
Leider Candor

Aantal berichten : 258

Paspoort
Oorspronkelijke factie: [D]auntless
Gekozen factie: [C]andor
Partner: [T]here is no remedy for memory and your face is like a melody; it won't leave my head.

Profiel bekijken

Terug naar boven Ga naar beneden

Re: The rush of aptitudes ||Persoonlijkheidstest Brea

Bericht van Brea op do 10 jul 2014 - 23:15

BreaWord: 644 || Tags: Valerie

De deur werd achter haar gesloten waarbij ze haar hoofd kort omdraaide, en nog niet eens helemaal naar de deur, ze hoefde haar schouders niet mee te draaien. De vrouw die bij haar de persoonlijkheidstest zou gaan afnemen glimlachte naar haar waarbij Brea ook kort haar mondhoeken optrok naar een kleine glimlach. "Hallo, Brea. Mijn naam is Valerie, leidster van Candor, en ik ga vandaag je persoonlijkheidstest afnemen. In feite, laten we maar meteen beginnen." Sprak de vrouw met donker haar terwijl ze haar lachend aankeek. Ze gaf haar een raar glaasje met een vloeistof erin en licht verbaast keek Brea ernaar waarnaar ze haar blik weer liet rusten op Valerie. "Wanneer je dit drinkt, zul je in een simulatie raken. Deze legt je allerlei situaties voor, en aan de hand van hoe je daarop reageert, zal ik je score opmaken en dus je factie bepalen. Het is van belang dat je reageert zoals je in het echt zou doen." Sprak zij kalm waarnaar Brea knikte. Hiernaar knikte Valerie ook weer als teken dat ze het serum moest drinken. Ze legde het rare glas aan haar lippen en goot het serum naar binnen. Kort trok ze een zuur gezicht van de smaak die niet echt lekker was waarnaar ze haar hoofd tegen de stoel aanlegde. Zenuwen gierden door haar lichaam heen en ze sloot even haar ogen. Wanneer ze die weer open deed was Valerie ineens weg. Verward keek ze op zich heen en de hele kamer bestond ineens uit spiegels. Ze stond op van haar stoel en bekeek zichzelf in de spiegel met nog steeds een verward gezicht. Ze draaide zichzelf om en zag nu een mes en een stuk kaas liggen. Gelukkig kwam de gedachte snel in haar op dat ze waarschijnlijk moest kiezen waarbij ze snel naar het mes greep want wat zou ze moeten met een stuk kaas? Ze hield deze stevig vast terwijl ze alert in het rond bleef kijken. Wanneer er een grote hond opdook die een kind zou gaan aanvallen kwam Brea wel heel snel in actie. Zonder er over na te hebben gedacht kwam ze op de hond af en sprong ze hier bovenop met het mes in haar hand. Al snel veranderde het beeld ineens. Ze stond in een bus? Nogmaals keek ze verward om zich heen terwijl ze haar evenwicht zocht in de bus. Ze keek goed om zich heen en het viel haar op dat er een hele angstige man in de bus zat. Ze keek even kort nog een keer om haar heen waarnaar ze richting te man ging door de bus heen. Deze man keek haar met angstige ogen aan en Brea wilde weten wat er aan de hand was met deze man. "You're okey?" Vroeg ze met een frons aan de man die ineens een krant liet zien aan haar. Hij tikte een paar keer met zijn trillende vinger op een foto van een man. "Do you know him?" Vroeg hij aan haar met grote schaal ogen. Brea bekeek de man even goed waarnaar ze haar schouders optrok. "Niet dat ik weet," Zei ze nu tegen de man. Ze wilde hem nog vragen waarom hij zo bang was voor deze man maar de bus leek een soort noodstop de maken..
Ze schrok op in de stoel en keek even naar haar handen waarnaar ze realiseerde dat ze weer in de stoel zat. Ze keek opzij naar de vrouw met een wat vragende blik. "Welke Factie?" Vroeg ze wat flug aan de vrouw waarbij het duidelijk te zien was in haar gezicht dat het graag wilde weten en ergens op hoopte, ja ze hoopte niet bij Erudite te horen. Al zou dat wel haar uitslag worden, ze was vrij om te kiezen wat ze wilde en dan zou ze waarschijnlijk ook wat anders kiezen. Wat wist ze dan nog niet, Candor waarschijnlijk, dacht ze...

(Vind het nogal flut :c maar wilde graag posten voordat ik morgen naar Vlieland ga)

[/quote]

_______________
avatar
Brea

Aantal berichten : 68

Paspoort
Oorspronkelijke factie: Erudite
Gekozen factie: Dauntless
Partner: I don't think I want to find love, I'm better of on my own anyway

Profiel bekijken http://www.gameofthrones.actieforum.com

Terug naar boven Ga naar beneden

Re: The rush of aptitudes ||Persoonlijkheidstest Brea

Bericht van Valerie op vr 11 jul 2014 - 21:53

Gelukkig volgde Brea haar instructies als een mak lammetje, waarmee ze dus geen typische Erudite vragen zou hoeven beantwoorden. Dit alleen al, misschien samengevoegd met Valerie 's oplettendheid, kon al een teken zijn dat dit geen goede factie voor haar zou kunnen zijn. Een van haar mondhoeken krulde zich, licht geamuseerd, op bij het zien van het gezicht dat Brea trok toen ze het serum had ingenomen. Het lachen verging haar echter snel, toen zij haar ogen dichtdeed en het beeldscherm voor haar wit begon te knipperen. Dit duurde luttele seconden, totdat de ruimte waarin de Aspirant en de Leider zich bevonden op het beeldscherm verscheen. Het enige verschil was dat alleen Brea zich in die ruimte bevond. Valerie keek toe hoe het meisje zich, enigszins van haar stuk gebracht probeerde te oriënteren, en uiteindelijk de twee tafeltjes vond. Het duurde niet lang, anderhalve seconden om precies te zijn. Dit noteerde ze met het vers geslepen potlood op het kladblok dat ze voor zich had liggen, met daarop de volle naam van Brea en alle mogelijke facties. Het was direct duidelijk dat zij de kaas links liet liggen en haar hand reikte zonder aarzeling naar het mes. Het deed haar niets meer om de grote, zwarte herdershond op het kind af te zien rennen, maar het feit dat Brea er zonder ook maar enige weifeling op af dook, verbaasde haar wel. Ook bewonderde het haar ergens wel. Grijnzend zette ze een dikke streep door Amity, vervolgens door haar denktijd en als laatste door Erudite. Dag dag, oude factie. Ze wist dat het niet correct van haar was, maar ze gaf openlijk toe dat ze kinderen automatisch mocht wanneer ze Dauntless waren. Misschien was het omdat dit het enige was dat haar met haar oude factie in contact bracht, de factie die ze zo miste. Het enige wat haar nu nog restte was afwachten of Brea ook aanleg kon hebben voor andere facties, zoals zijzelf. Alleen Candor en Abnegation maakten nog kans om zich te kwalificeren. Het beeld veranderde en bevond zich plotseling in de bus. Zoals Valerie al verwacht had, sprak Brea wel de waarheid, maar drong de test niet verder aan, wat betekende dat ze ook allebei de overgebleven facties mocht elimineren. Ze was net klaar met de laatste streep toen de bewegingen van het meisje aangaven dat ze weer bijkwam. Met een schok zat ze overheid en bestudeerde haar handen even om tot de realisatie te komen waar ze ook alweer was. Daarna draaide ze zich echter meteen Valerie 's kant op om haar te vragen; "Welke factie?" Enthousiasme was in haar gezicht te lezen, gretig naar de informatie. Om het wat spannender te maken, pakte Valerie het kladblok en draaide het in een langzame beweging naar Brea om, om te laten zien welke factie er voor haar overbleef. Een glimlach tekende haar gezicht toen ze het blaadje van het kladblok afscheurde en het aan haar gaf. "Gefeliciteerd, Brea," grijnsde ze.

||Als je nog verder wilt gaan, zie ik het wel c:||534||Brea||


_______________
avatar
Valerie
Leider Candor

Aantal berichten : 258

Paspoort
Oorspronkelijke factie: [D]auntless
Gekozen factie: [C]andor
Partner: [T]here is no remedy for memory and your face is like a melody; it won't leave my head.

Profiel bekijken

Terug naar boven Ga naar beneden

Re: The rush of aptitudes ||Persoonlijkheidstest Brea

Bericht van Brea op za 19 jul 2014 - 12:36

BreaWord: 420 || Tags: Valerie

De vrouw genaamd Valerie pakte het kladblok en draaide zich naar haar toe. Brea richtte snel haar gezicht op het stuk papier en wachtte tot Valerie het kladblokje afscheurde om het aan haar te geven. Ze pakte het kladblok aan en liet haar ogen zoekend over het papier heel gaan, zoekend naar de uitslag. Dikke streep door Amity, had ze ergens wel verwacht als ze nog nadacht over hoe ze had gereageerd op de hond. Een hond aanvallen was niet echt iets wat iemand uit Amity had gedaan. Ze had er ook niet over nagedacht wanneer ze er stond, het aanvallen van de hond was iets dat ze automatisch had gedaan. Ze wilde snel zijn en afleiden was misschien niet snel genoeg om het meisje te redden, misschien had de hond niet eens gereageerd. Aanvallen bood haar meer zekerheid, dit ging misschien in een flits door haar heen al wist ze dat ook niet zeker meer. Door Erudite was een een streep te zien en dit maakte dat ze moest glimlachen, gelukkig niet haar oude factie waar ze eigenlijk helemaal niet heen wilde gaan. Door Candor en Abnegation stond ook een streep en dat betekende dat Dauntless de overblijvende factie was en daar stond ook geen streep doorheen. De verbazing was van haar gezicht te lezen samen met een vrolijkheid. "Gefeliciteerd Brea," Had Valerie grijnzend tegen haar gezegd en Brea keek haar nu ook glimlachend aan met nog steeds een tikje verbaastheid in haar ogen. Dauntless, ze had altijd de leden van Dauntless indrukwekkend gevonden, de manier waarop ze door de stad heen renden en ze overal lol in leken te hebben. Ze wist wel dat het niet makkelijk zou worden voor haar en dat ze nog veel zou moeten leren op vechtgebied. Nee, makkelijk zou het niet zijn maar als haar test haar vertelde dat ze er thuis hoorde wilde ze ook weten waarom. Lef ontbrak niet aan haar en dat was waarschijnlijk ook wel hetgene zijn geweest waarom de test haar vertelde dat ze bij Dauntless hoorde. "Bedankt," Zei ze tegen Valerie met een knikje terwijl ze opstond uit de stoel. Ze gaf het kladblaatje weer aan haar. "Weet je zeker dat dit mijn uitslag is?" Vroeg ze nu waarbij het in haar gezicht was af te lezen dat ze het leuk vond dat het Dauntless was. Tuurlijk zou het wel juist zijn maar ze wilde het helemaal zeker weten voordat ze voor Dauntless zou gaan kiezen, iets wat ze eigenlijk al van plan was om te doen...

(wat kort)

[/quote]

_______________
avatar
Brea

Aantal berichten : 68

Paspoort
Oorspronkelijke factie: Erudite
Gekozen factie: Dauntless
Partner: I don't think I want to find love, I'm better of on my own anyway

Profiel bekijken http://www.gameofthrones.actieforum.com

Terug naar boven Ga naar beneden

Re: The rush of aptitudes ||Persoonlijkheidstest Brea

Bericht van Gesponsorde inhoud


Gesponsorde inhoud


Terug naar boven Ga naar beneden

Terug naar boven


 
Permissies van dit forum:
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum