Connor O'Doyle

Ga naar beneden

Connor O'Doyle

Bericht van Connor op ma 14 jul 2014 - 0:44

"Stay true to who you are, become who you want to be and let nobody stop you."
Naam: Connor Damian O'Doyle
Roepnaam: Connor
Bijnamen: Con, Doyle
Leeftijd: 27

Oorspronkelijke factie: Abnegation
Gekozen factie: Candor
Functie: Adviseur, diplomaat, Officier van Justitie. Freetime advocaat.

Uiterlijk:
Zwarte haren en een rozige huid, een gespierd, lang lichaam. Connor draagt meestal pakken, waarin hij er proffesioneel en aantrekkelijk uitziet, maar als je hem betrapt in zijn huiskloffie zal je misschien wat meer van zijn goedgevormde lichaam zien.
Het opvallendste aan hem zijn zijn ogen: Puur goud lijkt in zijn irissen te zijn gedropen, wat veel vrouwen onwijs fascineert. Verder heeft hij in zijn nek en op zijn armen een paar littekens van glas en een enkele brandwond op zijn linker hand.
Familie:
Gilroy Cian O'Doyle - broer - 29
Norah Jones-O'Doyle - vrouw - 26
Deidre - dochter - 4
Maeve - dochter - 2

Karakter:
Zoals het een Candor betaamt is Connor goudeerlijk. Hij heeft het beste met (bijna) iedereen voor en is ervan overtuigd hen met eerlijkheid het beste te helpen.
Connor zal nooit liegen, enkel de waarheid naar zijn beste weten en visie vertellen of als hij iets niet kwijt wil het verzwijgen of zeggen dat dat privé is. Hij is vaak oprecht nieuwsgierig en is erg leergierig.
Connor heeft een lichte smetvrees, vandaar dat hij zich op zijn prachtige geordende kantoor goed thuisvoelt. Hij houdt van glas en doorzichtigheid. Connor is erg perfectionistisch, dus ook dat vind je terug in zijn spullen.
De man is verder charmant, beleefd en diplomatiek, behalve als er onwaarheden aan het licht komen of iemand betrapt wordt op liegen. Hij kan zeer goed schakelen tussen de warme en aantrekkelijke man en de strenge terechtwijzende vader.
Connor heeft een open visie naar bijna iedereen toe, alleen de Dauntless treedt hij ongewild met een minder fijne houding tegemoet, door zijn verleden en doordat hij het niet in hun factie regels kan vinden. Abnegation heeft hij volledig de rug toegekeerd, maar hij heeft nog altijd respect voor het idee, enkel niet voor de uitvoering die ze doen van zelfopoffering.
Connor houdt zielsveel van zijn kinderen, al is de vlam tussen hem en Norah nogal uitgeblust. De twee houden nog wel van elkaar, maar de passie lijkt weg te zijn. Ze leven samen als vrienden en voeden in vreedzame samenhorigheid de kinderen op. Ruzies maken ze redelijk veel, maar buitenshuis. In de optiek van meneer O'Doyle is ruzie namelijk goed zolang het op respectvolle en intelligente wijze gebeurt, zoals het twee volwassenen betaamt.
Norah en Connor hebben besloten om officieel uit elkaar te gaan om meer rust en ruimte te creëren. Dit betekent ook dat de flirterige kant van de o zo charmante knapperd meer opbloeit.

Houdt van: kinderen, bordspellen, schaken, economie, rechten. Glas, puurheid. Scotch.
Houdt niet van: schimmige buurten, extreem dronkenschap, dauntless, viezigheid. Neppe, onnodige brillen.
Angsten: Smetvrees, dat zijn kinderen iets overkomt.

Geschiedenis:
Connor werd geboren als tweede kind van een Abnegation koppel. Zijn oudere zus was zeer koppig en dreef zijn moeder vaak tot waanzin. Dit wordt meestal figuurlijk gebruikt, maar bij hen was het helaas letterlijk. Connor moest als klein jochie al aanzien hoe zijn moeder probeerde respect en onderdanigheid bij zijn zus Ebony in probeerde te stampen. Op zijn zesde verjaardag gebeurde er iets verschrikkelijks. De dag was voor Connor prachtig begonnen. Hij had een paar mooie cadeautjes gekregen en was eindelijk 'een grote jongen.' Onder aanmoediging van zijn zus begon hij echter te klagen over het eten, dat geen verjaardagseten was. Andere kinderen kregen taart en frietjes, maar zij moesten het simpel en bescheiden houden, omdat ze Abnegation waren. Dat was toch niet eerlijk in zijn kinderlijke optiek. Zijn moeder kreeg echter een totale breakdown en leek depressief in haar kamer terug getrokken te zijn. Uiteindelijk ging iedereen maar slapen. Connor is echter wakker geworden toen zijn moeder benzine door het hele huis verspreidde. Hij liet niets merken van het feit dat hij wakker was, was uiteraard in de war. Toen het vuur kwam kwam het echter snel en hij had geen tijd om na te denken. Hij is door het raam gesprongen met zijn kussen voor zijn gezicht, wat hem gered heeft van ernstige wonden. Fysiek was hij er goed vanaf gekomen, maar mentaal was het jongetje kapot. Zijn moeder en zusje waren dood. Zijn vader was ernstig gewond. Hij was degene die de brandweer te woord moest staan. En hij deed het met rechte rug.
Vanaf toen wist Connor dat Abnegation niets voor hem was. Hij moest echter nog jaren mee voor hij mocht kiezen. Connor verzamelde kennis en werd steeds harder. En daarmee ook eerlijker. Hij loog niet meer als iemand hem vroeg of een afschuwelijke tekening mooi was. Dit koste hem een paar vrienden, maar hij werd er sterker van. Zijn vader was een wrak, die hij met veel moeite en tijd moest voeden en verzorgen. Dit irriteerde hem, net als de wetenschap dat zijn vader vrijwillig naar Abnegation overgestapt was. Hij kon dat echt niet geloven. Waarom zou je ooit Erudite verlaten om naar dit niets te gaan? De keuze van zijn vader kon hij niet begrijpen. Maar de keuze van zijn doodongelukkige, gestorven moeder snapte hij nog minder. Die was gebleven bij de Factie waar ze zo ongelukkig was. Zijn vader heeft uiteindelijk zelfmoord gepleegd en eerlijk gezegd was hij daardoor nauwelijks geschokt. Hij vond het eigenlijk beter zo, de man had geen leven gehad, was een kasplantje.
Uiteraard verliet Connor de Abnegation, vertrok naar de hoofdkwartieren van Candor. Hij was een van de meest succesvolle jongeren uit zijn jaar, gedreven door zijn vastbeslotenheid om zelf nooit zo triest te eindigen als zijn ouders. Hij leerde Norah kennen, een Candor meisje met prachtige ogen achter haar dunne brillenglazen. Ze was prachtig en Connor werd betoverd door haar zachte stem, waarmee ze de hardste waarheden kon uitspreken als complimentjes. Hij werd keihard op zijn zwakke punten gewezen en hij hield ervan. Hij hield van haar. Echt van haar. Ze zijn 6 jaar samen geweest, waarin ze gelukkig waren. Het koppel heeft twee geweldige dochters gekregen. Het laatste halve jaar was echter een stuk minder fijn, ze kregen ruzie en merkten dat ze uit elkaar gegroeid waren. Alles wat hen nog bijeen hield was hun verleden en hun kinderen. Ze besloten als vrienden uit elkaar te gaan, dat was beter voor iedereen. Samen zouden ze de kinderen alsnog op kunnen voeden, zo beredeneerden ze, maar dan met andere liefdes partners als ze die vonden. Hierin was eerlijkheid key.

Op arbeidsgebied ging het Connor in die 6 jaar voor de zon, hij klom op en werd zelfs Officier van Justitie, na een tijd lang als advocaat pro deo gewerkt te hebben. Een teleurstelling was echter dat niet hij, maar een of ander jong wicht gevraagd werd als factieleider. Connor steekt zijn mening niet onder stoelen of banken: als Valerie een fout maakt ligt ze er wat hem betreft meteen uit. Maar als adviseur helpt hij haar toch, in het belang van de factie. Verder is hij vastbesloten de belangrijkste man van Chicago te worden, een streber in hart en nieren.

Sinds Norah en hij uit elkaar zijn heeft hij een aantal korte relaties gehad, maar vooral zijn werk en kinderen blijven belangrijk voor hem.


_______________
avatar
Connor

Aantal berichten : 6

Paspoort
Oorspronkelijke factie: Abnegation
Gekozen factie: Candor
Partner: It's better to know love and lose it, then to never have had such a beautiful thing

Profiel bekijken

Terug naar boven Ga naar beneden

Re: Connor O'Doyle

Bericht van Evangeline op ma 14 jul 2014 - 11:01

Prachtige karakterkaart, veel plezier met RPG'en.

_______________
avatar
Evangeline
Admin

Aantal berichten : 313

Paspoort
Oorspronkelijke factie: Amity
Gekozen factie: X
Partner: Love is like a butterfly; it goes where it pleases, and it pleases where it goes

Profiel bekijken http://divergentrpg.actieforum.com

Terug naar boven Ga naar beneden

Terug naar boven


 
Permissies van dit forum:
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum